U bent hier :

Referenties

Op naar onze nieuwe toekomst!

Op de monumentale herenboerderij ‘De Muschenpas’ in Hummelo is de verhuizing in volle gang. Niet alleen de huidige bewoners, Leida en Adri Dreves, zijn er druk mee. Ook buren helpen ijverig mee met karren en trekkers. “Dat typeert de Achterhoekers,” vertelt Adri. “De boerderij is verkocht, weliswaar met pijn in het hart, maar we moeten reëel zijn. Onze toekomst ligt in ons nieuwe huis.”

“Leida woont al 40 jaar op deze boerderij. Na het overlijden van haar vorige man, heeft ze het boerenbedrijf een aantal jaren zelf gerund. Toen kwam ik in haar leven. Na verloop van tijd zijn we gestopt met het echte boerenbedrijf en genieten we vooral van het prachtige buitengebied.“

Veel onderhoud

“Rond de boerderij ligt wel een hectare grond en daar zit veel werk in. Ik merkte dat het onderhoud, op mijn leeftijd, steeds lastiger werd. Ik hou namelijk niet van half werk,” voegt Adri toe. “Dat heb ik een tijdje voor me gehouden. Toen Leida aangaf het ook wat veel te vinden, hebben we de stap genomen. Zo kwam de boerderij in de verkoop terecht.”

Slecht moment

“Het moment was niet zo gunstig, net toen de crisis gestart was. We namen een makelaar in de hand maar hadden na twee jaar nog geen enkele bezichtiging gehad. Toen heb ik wat onderzoek gedaan via Funda. Ik zocht naar de makelaar die de meeste huizen in ons gebied had verkocht, in dezelfde prijsklasse. Zo kwam ik uit bij Van Zeeburg, Luimes & Lebbink in Hengelo, een Buitenstate-makelaar. Voor ons was het mooi meegenomen dat zij juist gespecialiseerd zijn in vrijstaande woningen in het buitengebied.”

Veel kijkers

“Dat is een goede stap geweest. Ineens kregen we wél kijkers. Het laatste half jaar hebben we bijna wekelijks bezoek gehad. De laatste open dag hadden we zelfs zeven bezoekers. Een aantal mensen kwam een tweede keer kijken. Daarnaast kwam onze boerderij in het magazine van Buitenstate, dat heel gericht verstuurd wordt.”

De vlag uit

“En toen kwamen de kopers! We waren hartstikke blij. Na het tekenen van het voorlopig koopcontract, kregen we toch nog een tegenvaller. De bank wilde niet financieren. Onze makelaar Bert Lebbink pakte dit goed op. Hij belde en adviseerde ons om de daadwerkelijke verkoopdatum twee weken uit te stellen, om zo de kopers meer tijd te geven. Het probleem was de agrarische bestemming van onze boerderij. De bank wilde enkel een woonbestemming financieren. Wij wisten dat deze boerderij in augustus ook een woonbestemming kreeg. Bert ging daarop naar de gemeente en kwam terug met een document voor de bank. Zo werd het probleem opgelost. Ja, voor Bert mag de vlag uit!” aldus een enthousiaste Adri. “Deze Buitenstate-makelaar is gedreven, recht door zee en klanten staan nog voorop. Zo hoort het.”

Op naar de toekomst!

“Als ik door het raam kijk zie ik ons nieuwe huis al liggen. Op een dikke kilometer van de boerderij, aan de rand van het bos, lekker in het buitengebied. We hebben een grote tuin, voor de groene vingers van mijn vrouw. Ja, dat moest ik haar beloven!” lacht Adri. “Nog eventjes en dan begint onze nieuwe toekomst!”

Auteur: Esther van Opzeeland

Bookmark and Share