Buitenstate is een nieuw samenwerkingsverband van NVM makelaars dat zich richt op bemiddeling bij de aan- en verkoop van woningen in het buitengebied.

Uitgangspunten Buitenstate woning

Aan onderstaande kenmerken is een potentiële Buitenstate woning te herkennen. Is aan drie van de vier kenmerken voldaan? Dan mag de woning als Buitenstate worden aangemerkt:

  • buiten de bebouwde kom
  • vrijstaand
  • > 1000m2 oppervlakte
  • beleving van rust en ruimte

Het gaat dus vooral om de woonbeleving en minder om de uitstraling van de woning. Het type woning kan variëren van een luxe landhuis tot een gewone gezinswoning.

Waarom deze verplichte kenmerken?

Door specialisatie in een beperkt gebied is het mogelijk de kennis en ervaring van de Buitenstate makelaars goed op peil te houden. Naast de verplichte scholing door de NVM, die de basiskennis up to date houdt, verzorgt de centrale office Buitenstate BV specifieke kennis en informatie via workshops, digitale communicatiesystemen, etc. Door segmentering in het buitengebied (op kleine schaal) is het mogelijk actief samen te werken met andere makelaars. Zo wordt de deskundigheid verder vergroot, weet men hoe de markt zich beweegt en leert men van elkaar. Uiteindelijk heeft de consument daar weer voordeel van: deze is verzekerd van expertise op een specifiek gebied waardoor de droomwoning sneller is gevonden of wordt de huidige Buitenstate tegen betere condities verkocht.

En ze hoeven maar één ding te onthouden: Buitenstate.

Wat maakt Buitenstate zo anders?

De aangesloten makelaars hebben jarenlange kennis en ervaring van het buitengebied en weten daardoor wat belangrijk is in de bemiddeling bij de aan- en verkoop van deze specifieke objecten. Vaak zijn het makelaars die ook actief zijn in agrarisch onroerend goed. Zij weten daardoor veel van wet- en regelgeving in het buitengebied. De kern is dat ze klanten op aangename wijze helpen op de zoektocht naar of de goede verkoop van de woning. Bij een unieke woning hoort een unieke dienstverlening. Daarom worden klanten als individu benaderd en hanteert Buitenstate geen standaard dienstverleningspakket, alles is maatwerk.

Kortom: niet in het keurslijf van een franchiseformule, maar wel met de voordelen van samenwerking.

Label

Buitenstate is een label, dit betekent dat de makelaars hun eigen identiteit behouden. Ze voeren alleen een extra label: de merknaam Buitenstate. De woning die als Buitenstate worden aangemerkt, worden op onderscheidende wijze gepresenteerd: een eigen website: www.buitenstate.nl, opvallend gekenmerkt op Funda en hebben een eigenwijze woningpresentatie op locatie.

De profilering van Buitenstate laat zich kenschetsen in de volgende kernwaarden:

  • eigen (vertrouwd met, authenthiek)
  • solide (vakmanschap, professionals)
  • aangenaam (constructief, plezierig)
  • en net even … (origineler, doordachter, spannender ed).
Huidige economische situatie

Hoe benadert Buitenstate de kredietcrisis? Een veranderend, negatief economisch klimaat zorgt ervoor dat ondernemers creatiever en bewuster moeten zijn van hun rol. Buitenstate BV denkt dat juist door een keuze te maken voor de actieve benadering van een segment dit ondernemers kan helpen. Cijfers van een neergang van 30 tot 40% minder verkopen worden regelmatig genoemd in de media. Dus: 60 tot 70% van de markt is in tact, door dit deel actief te benaderen en een meerwaarde te bieden, o.a. door deskundigheid en onderscheidende presentatie kan de klant op die manier profiteren van een nieuwe formule.

Juist in een moeilijke markt vraagt de klant om kwaliteit en toegevoegde waarde en dat biedt Buitenstate.

Voor deskundige makelaars in het buitengebied, kunt u ook eens kijken op buitenstate Op deze site kunt u collega makelaars vinden, waarmee we samenwerken om vrijstaande woningen in het buitengebied beter te promoten.

Enkele van de collega’s waar we mee samenwerken zijn:

Wilt u weten welke specialisten in landelijk wonen er nog meer meedoen met samenwerkingsverband van Buitenstate? Kijk dan op deze pagina. buitenstate makelaarsoverzicht Tevens vindt u op de website van Buitenstate.nl meer dan 600 woonboerderijen, villa’s, landgoederen en andere vrijstaande huizen of kavels die te koop zijn.

'Buitenstate, buitenkansen in wonen'